David Oliver održao predavanje „Etička pitanja i izazovi u palijativnoj skrbi“

30.06.2016
SAZNAJTE VIŠE
 

Projekt Ureda za socijalnu skrbi i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Centra za koordinaciju palijativne skrbi u Gradu zagrebu: Edukacija socijalnih radnika o palijativnoj skrbi.

16.01.2015
U razdoblju od 28.10.2014.-19.12.2014. održan je projekt Centar za koordinaciju palijativne skrbi u Gradu Zagrebu: edukacija socijalnih radnika o palijativnoj skrbi. Projekt je održan uz potporu i u suradnji sa Uredom za socijalnu skrb i osobe s invaliditetom Grada Zagreba te u suradnji sa Centrima za socijalnu skrb Grada Zagreba i Ustanovom za zdravstvenu njegu/Centrom za koordinaciju palijativne skrbi u Gradu Zagrebu. U sklopu projekta održano je 11 radionica o palijativnoj skrbi u Centrima za socijalnu skrb Grada Zagreba.
SAZNAJTE VIŠE
 

Koncert 5 za 5

03.12.2014
U srijedu 3. 12. imate jedinstvenu priliku podržati palijativnu skrb i pritom uživati u koncertu kojim obilježavamo 5. godišnjicu rada našeg Mobilnog tima volontera! Ulaz na koncert je besplatan, a pojedinosti potražite na plakatu. Lajkajte, podijelite... Hvala i vidimo se na koncertu!
SAZNAJTE VIŠE
 

01.10.2014. održan 11. GERONTOLOŠKI TULUM

01.10.2014
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba na Zrinjevcu je 01.10.2014. održan 11. gerontološki tulum u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Predstavnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Zaklade „Zajednički put“, domova za starije i nemoćne osobe, udruga umirovljenika te drugih organizacija civilnog društva prezentirali su svoje programske aktivnosti. Građanima su također biti dostupne razne brošure s nizom informacija o starenju i starosti, kao i o uslugama te programima koji su dostupni svim osobama starije životne dobi Grada Zagreba sa ciljem promocije aktivnog i zdravog starenja. Centar za koordinaciju palijativne skrbi u Gradu Zagrebu, zajedno sa Mobilnim timom volontera u palijativnoj skrbi Franjevačkog svjetovnog reda predstavio je aktivnosti Centra i Tima volontera te palijativnu skrb koja je dostupna u Gradu Zagrebu
SAZNAJTE VIŠE
 

3. RADIONICA KOMPETENCIJA U PALIJATIVNOJ SKRBI

15.05.2014
15.svibanj 2014. ,u prostorijama CEPAMET-a, Šalata 4, Zagreb, od 17 do 20 sati održat će se 3. RADIONICA KOMPETENCIJA ZA PROFESIONALCE, PRUŽATELJE PALIJATIVNE SKRBI U GRADU ZAGREBU. Tema 3. radionice je: Razvijanje interpersonalnih i komunikacijskih vještina potrebnih u palijativnoj skrbi.
SAZNAJTE VIŠE
 

2. RADIONICA KOMPETENCIJA U PALIJATIVNOJ SKRBI

27.05.2014
27.05.2014. u prostorijama CEPAMET-a, Šalata 4, Zagreb, od 17 do 20 sati održana je RADIONICA KOMPETENCIJA ZA PROFESIONALCE, PRUŽATELJE PALIJATIVNE SKRBI U GRADU ZAGREBU Tema druge radionice bila je: Koordinacija cjelokupne i cjelovite skrbi i timski rad u svim okruženjima u kojima se pruža palijativna skrb.
SAZNAJTE VIŠE
 

27.02.12014. RADIONICA KOMPETENCIJA ZA PRUŽATELJE PALIJATIVNE SKRBI U GRADU ZAGREBU

27.02.2014
27.veljače 2014. ,u prostorijama CEPAMET-a, Šalata 4, Zagreb, od 17 do 20 sati održat će se RADIONICA KOMPETENCIJA ZA PRUŽATELJE PALIJATIVNE SKRBIU GRADU ZAGREBU Tema prve radionice: PRIMJENA KLJUČNIH NAČELA I PRINCIPA PALIJATIVNE SKRBI U OKRUŽENJU U KOJEM SE BOLESNIK I NJEGOVA OBITELJ NALAZE. Organizatori radionice: Centar za koordinaciju palijativne skrbi u Gradu Zagrebu Ustanova za zdravstvenu njegu u kući Zagreb Centar za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine (CEPAMET), Medicinski fakultet Zagreb Društvo za palijativnu medicinu HKL Hrvatska komora medicinskih sestara
SAZNAJTE VIŠE
 

RADIONICA ZA VOLONTERE U PALIJATIVNOJ SKRBI

15.01.2014
15 – 17. siječnja 2014. u prostorijama CEPAMET-a, Šalata 4, Zagreb u vremenu od 17 do 20 sati održat će se radionica za volontere u palijativnoj skrbi
SAZNAJTE VIŠE
 

Susret zahvalnosti i prisjećanja

22.10.2013
Prigodom obilježavanja Dana hospicija i palijativne skrbi, Mobilni tim za palijativnu skrb Franjevačkog svjetovnog reda u suradnji s Centrom za koordinaciju palijativne skrbi Grada Zagreba i Mobilnim palijativnim timom Doma zdravlja Zagreb Centar organizirao je 22. listopada 2013. prvi susret zahvalnosti i prisjećanja preminulih članova obitelji koje su koristile usluge palijativne skrbi.
SAZNAJTE VIŠE
 

1. Nacionalna konferencija o palijativnoj skrbi odražana u Opatiji 21-23.11.2013.

21.11.2013
1. Nacionalna konferencija o palijativnoj skrbi održala se u Opatiji 21-23.11.2013. pod nazivom: Palijativna skrb u RH – kako dalje? Konferencija se održala u organizaciji Hrvatskog društva za palijativnu medicinu (HDPM) HLZ-a.
SAZNAJTE VIŠE
 

14. listopada 2013: susret zahvalnosti i prisjećanja

22.10.2013
14. listopada 2013 Mobilni tim za palijativnu skrb Franjevačkog svjetovnog reda u suradnji s Centrom za koordinaciju palijativne skrbi Grada Zagreba i Palijativnim timom Doma zdravlja Zagreb Centar organizira susret zahvalnosti i prisjećanja na preminule članove obitelji kojima smo pružali neki oblik palijativne skrbi. Kroz ovaj susret želimo okupiti članove obitelji preminulih i potaknuti ih na prisjećanje i iskazivanje zahvalnosti onima koji su bili značajan dio njihovog života. Želimo povezati i članove obitelji međusobno jer su unatoč različitim situacijama i okolnostima proživjeli isti gubitak i doživjeli istu tugu, a poznato je da se tuga umanjuje ako je podijelimo s nekim tko nas razumije i koga mi razumijemo. Ovim susretom želimo potaknuti članove obitelji na zahvalnost što su preminuli bili dijelom njihova života i svojom ga prisutnošću obogatili. Zajednički susret će se održati 22. listopada 2013. u 18 sati, u prostorima Franjevačkog samostana, Kaptol 9. Za preminule članove obitelji biti će misno slavlje u 17h. Ukoliko želite sudjelovati molimo vas da dođete par minuta prije.
SAZNAJTE VIŠE
 

5. stručno savjetovanje županija o palijativnoj skrbi: Što nakon strateškog plana palijativne skrbi?

10.10.2013
10. i 11.10.2013. Održano je 5.stručno savjetovanje o palijativnoj skrbi: Što nakon strateškog plana palijativne skrbi?, kojim se ujedno i obilježio Svjetski dan palijativne skrbi. Cilj ovog savjetovanja bio je provesti stručnu evaluaciju postojećih programa u palijativnoj skrbi (evaluacija mobilnih palijativnih timova, modela i iskustava dobre prakse u pojedinim županijama), ali i predstaviti nužne mjere za daljnji razvoj sustava palijativne skrbi u Hrvatskoj. U ovom segmentu posebno ističemo problem povezivanja palijativne skrbi između sekundarne i primarne zdravstvene zaštite. mr.sc.Renata Marđetko, koordinator Centra za koordinaciju palijativne skrbi u gradu Zagrebu predstavila je rad Centra koji je postao dio strateškog plana palijativne skrbi Hrvatske. Svaka će županija prema nacionalnoj strategiji imati obvezu osnovati centar za koordinaciju. Renata Marđetko sudjelovala je i kao moderator radionice za pružatelje palijativne skrbi na razini primarne zdravstvene zaštite.
SAZNAJTE VIŠE
 

10. GERONTOLOŠKI TULUM

01.10.2013
01.10.2013. održao se 10. Gerontološki tulum u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zakladom Zajednički put . Tom se već tradicionalnom manifestacijom održanom na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Zrinjevac) obilježio Međunarodni dan starijih osoba. Različite udruge, organizacije i ustanove su nizom aktivnosti i izlaganja na štandovima, kao i programima i projektima željeli ponovno naglasiti da je starenje normalni životni proces te da u zreloj dobi čovjek može biti zadovoljan svojim zdravljem i životom. Ustanova za zdravstvenu njegu-Zagreb tom je prigodom predstavila svoj rad, usluge koje pruža građanima te želju da zajedničkim radom sa svim službama zdravstvene zaštite doprinese boljoj kvaliteti života građana. Također je na štandu promotivnim materijalom i osobnim kontaktom sa građanima predstavljen Centar za koordinaciju palijativne skrbi u Gradu Zagrebu koji djeluje u sklopu Ustanove za zdravstvenu njegu-Zagreb.
SAZNAJTE VIŠE
 

Suradnja sa Školom za medicinske sestre Mlinarska

02.04.2013
SAZNAJTE VIŠE
 

Održano predavanje o palijativnoj skrbi u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik

11.01.2013
Stručno predavanje u organizaciji medicinskih sestara SB Lipik 11.01.2013.pod nazivom "Palijativna skrb za bolesnika"
SAZNAJTE VIŠE
 

Simpozij “Palijativna skrb i zdravstveni sustav – novi izazovi” u Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr. Ivan Barbot“ u Popovači

30.01.2013
u srijedu, 30. siječnja 2013. godine s početkom u 9.00 sati. u organizaciji NPB „Dr. Ivan Barbot“, Hrvatskog centra za palijativnu skrb, Sekcije za bol hrvatskog ddruštva za palijativnu medicinu održat će se simpozij “Palijativna skrb i zdravstveni sustav – novi izazovi” Simpozij je namijenjen svim zainteresiranim građanima, a prvenstveno medicinskim djelatnicima, djelatnicima domova za starije i nemoćne osobe, djelatnicima centara za socijalnu skrb, psiholozima, socijalnim radnicima. Po pravilniku Hrvatske liječničke komore slušačima se dodjeljuju 7 boda, a predavačima 9 bodova. Kotizacija se ne plaća. Zbog ograničenoga broja mjesta molimo da svoje prijave za sudjelovanje dostavite do 24. siječnja 2013. godine na e-mail adresu miriam.cupic@npbp.hr. Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na br. telefona 044/569 224 (dr. Miriam Čupić), 044/569 249 (Aleksandra Cigrovski bacc.med.techn).
SAZNAJTE VIŠE
 

Simpozij o palijativnoj skrbi održan u Rovinju

13.10.2012
13.10.2012. Svjetski dan palijativne skrbi obilježen je radno!
SAZNAJTE VIŠE
 

Radionica grupe za palijativnu skrb projekta Zagreb-zdravi grad

10.10.2012
10.10.2012. U Cepametu je održan radni sastanak grupe za palijativnu skrb koja sudjeluje u projektu Zagreb- Zdravi grad, čiji je jedan od prioriteta i razvoj palijativne skrbi u Gradu Zagrebu. Gradski ured za zdravstvo i branitelje kroz ovaj projekt daje svoju podršku razvoju skrbi za teško oboljele građane i njihove obitelji te osnivanjem Centra za koordinaciju palijativne skrbi u Zagrebu nastoji povezati sve pojedince i grupe koji pružaju neki oblik fizičke, psihosocijalne i duhovne skrbi. Organizatori ove radionice bili su Ustanova za zdravstvenu njegu u kuži-Zagreb/Centar za koordinaciju palijativne skrbi u Gradu Zagrebu i Mobilni tim za palijativnu skrb Franjevačkog svjetovnog reda. Tema sastanka bila je određivanje smjernica zajedničkog rada sa bolesnicima i obiteljima,međusobnog umrežavanja te uključivanje važnih dionika i partnera na lokalnoj i državnoj razini, koji bi mogli pridonijeti razvoju palijativne skrbi u Zagrebu.
SAZNAJTE VIŠE
 

Radionica o palijativnoj skrbi za studente zagrebačkih fakulteta

09.10.2012
SAZNAJTE VIŠE
 

Promocija knjige

08.10.2012
08.10.2012. održana je promocija knjige "Palijativna skrb, mostovi nade i čovječnosti" urednika Veljka Đorđevića, Marijane Braš i Lovorke Brajković. Knjiga je zapravo zbornik tekstova i iskustava ljudi diljem Hrvatske, bilo da su sami proživljavali teškoće kroz neizlječivu bolest ili su pomagali oboljelima i njihovim obiteljima.
SAZNAJTE VIŠE
 

Tjedan palijativne skrbi na Cvjetnom Trgu

07.10.2012
SAZNAJTE VIŠE
 

Održan Simpozij palijativne skrbi u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Rafael, Milosrdne Braće Sv.Ivana od Boga u Strmcu

04.10.2012
SAZNAJTE VIŠE
 

Svjetski dan palijativne skrbi

03.10.2012
Povodom Svjetskog dana palijativne skrbi 13.10.2012. organizira se niz aktivnosti diljem Hrvatske i u Gradu Zagrebu,kako bi se zajednički naglasila potreba i važnost skrbi za terminalno oboljele i njihove obitelji. Pridružite se nekom od događaja u kojima sudjeluje i Centar za koordinaciju palijativne skrbi u Zagrebu / Ustanova za zdravstvenu njegu u kući
SAZNAJTE VIŠE
 

Radionica o palijativnoj skrbi za obitelji s teško oboljelim članova- Listopad 2012.

03.10.2012
„RADIONICA O PALIJATIVNOJ SKRBI ZA OBITELJI S TEŠKO OBOLJELIM ČLANOVIMA“ - Ako u svojoj obitelji imate nekog tko boluje od neizlječive bolesti - Ako se teško nosite sa problemima koje teške bolesti donose - Ako ne znatre kako najbolje pružiti skrb bolesnku ili - Ako ste jednostavno iscrpljeni dugotrajnom brigom za člana vaše obitelji pridružite nam se na radionici koju organizira "Centar za koordinaciju palijativne skrbi u Gradu Zagrebu"
SAZNAJTE VIŠE
 

Održan Gerontološki tulum na Zrinjevcu!

01.10.2012
SAZNAJTE VIŠE
 

Obilježen Dan gradske četvrti Donji Grad

23.09.2012
SAZNAJTE VIŠE
 

Radionica o palijativnoj skrbi za obitelji s teško oboljelim članova

17.09.2012
„RADIONICA O PALIJATIVNOJ SKRBI ZA OBITELJI S TEŠKO OBOLJELIM ČLANOVIMA“ - Ako u svojoj obitelji imate nekog tko boluje od neizlječive bolesti - Ako se teško nosite sa problemima koje teške bolesti donose - Ako ne znatre kako najbolje pružiti skrb bolesnku ili - Ako ste jednostavno iscrpljeni dugotrajnom brigom za člana vaše obitelji pridružite nam se na radionici koju organizira "Centar za koordinaciju palijativne skrbi u Gradu Zagrebu"
SAZNAJTE VIŠE
 

Dragi korisnici


Kako bismo Vam što prije mogli pomoći molimo da ispunite ovaj obrazac...

Ime
Prezime
Kontakt telefon


NASTAVITE S PRIJAVOM

Telefon   ...ili nas nazovite: 091/4841-048

Partneri projekta
Zdravstvena njega zg logo ofs logo